Nyhedsbrev #2

Veloverstået arrangement

Lørdag d. 16/3 2019 afholdte foreningen sit første arrangement. En stor tak til alle fremmødte for engagement og gode spørgsmål. Og især tak til Ulrik, Anders og Kristian for spændende oplæg. Her er en kort opsummering af arrangementet:

  • Homo Faber: Ulrik leverede en god præsentation til det faste punkt homo faber
  • Debat og diskussion: To meget forskellige oplæg af Kristian og Anders. Kristian fremlagde sin egen tilgang – Organisk Teknologifrembringelse – mens Anders holdte oplæg om de filosofiske idéer om- og attituder til teknologiens rolle, hvori deltagerne blev givet pejlemærker til de store tænkere, der har beskæftiget sig med temaet i forrige århundrede og nu. Derefter var der en kort, indledende debat, hvorefter deltagerne fik lov at stille opklarende spørgsmål og diskutere med oplægsholderne.
  • Arrangementet endte med en workshop, hvor deltagerne fik lov til at diskutere nogle generelle spørgsmål og reflektere over de omfattende betydninger af teknologi. Vi talte i plenum om de bedste diskussioner og udvalgte de bedste spørgsmål, som ligger på hjemmesiden under overskriften De Evindelige Spørgsmål.

Opstart af café

Vi kunne godt tænke os at udbrede vores fællesskab fra Slack og mail-lister til noget mere ’organisk’, og vi går derfor og pusler med idéen om at lave en fast café, hvor vi alle kan hænge ud og få ild under vores teknologiinteresser. Caféen vil finde sted hver anden uge, tirsdag i den ene og onsdag i den anden i tidsrummet 17 til 22.

Idéen er, at man bare dukker op, og at der fra gang til gang vil være et oplæg af et medlem, eller en anden type der kunne tænke sig at byde ind med lidt teknologiske tanker. Derudover vil vi gerne stille op med en billig-bar med øl og sodavand – man er vel en studenterdrevet forening ;-).

Bestyrelsen planlægger at lægge sine møder fast i løbet af caféen, og på den måde får vi også etableret den åbenhed omkring bestyrelsesmøderne, som har været på tale flere gange.

Det er altså en invitation og opfordring til at drive foreningens aktivitet på et mere hyggeligt og uformelt niveau med en ‘organisk’ initiativ-brygning, så vi kan lære hinanden at kende på kryds og tværs.

Den første café er på plads og vil finde sted tirsdag d. 23. april i det lille studenterhus (IKKE DET STORE) på kasernen, bygnings-nr. 1581 i lokale-nr. 117, fra 17 til 22. Der vil være 10-kroners bar, og vi vil forsøge at få en interessant teknolog forbi til et lille oplæg ved 19-tiden. Forslag til oplæg er velkomne og mere info vil følge og blive opdateret under begivenhedsopslaget her. Del opslaget og inviter alle jeres teknologi-interesserede venner, det bliver fedt!

Foreningen mangler stadig et logo, så hvis man er benådet med et grafisk talent, må man meget gerne sende logo-forslag til kontakt@taenkteknologi.dk, så finder vi en smart måde at få etableret det på – eventuelt til én af caféerne.

Tænk Teknologis Læse- og diskussionsgruppe

Tænk Teknologis Læse- og diskussionsgruppe er stedet, hvor du kan komme og dykke ned i udvalgte emner sammen med andre nysgerrige. Vi mødes ca. hver 14. dag og skiftes til at holde et oplæg for hinanden, som danner grobund for efterfølgende diskussion.

Vi har indtil videre haft tre oplæg: Det første var Thore der undersøgte spørgsmålet om hvorvidt robotter kan være sociale, det andet var Ida Marie der fremlagde et feministisk perspektiv på sexrobotter. Senest har Malthe fremlagt om “Onde algoritmer” og forklaret hvorfor maskinlæringsalgoritmer kan træffe diskriminerende valg. Vi har ikke en fast møde-dag, men aftaler næste tid og sted fra gang til gang.

Har du lyst til at høre mere? Så hop med på vores Slack hvor du finder kanalen #tt_læsediskussions.

Er du kommet på Slack?

Som medlem vil du modtage vores nyhedsbrev, blive inviteret til arrangementer og blive en del af vores Slack workspace. Vores interne kommunikation foregår på Slack, hvor vi har kanaler til alt fra forslag til kuratering, planlægning af læse- og diskussionsgruppe og andet idéudveksling.
Er du endnu ikke kommet på Slack?
Så tøv ikke med at sende en mail til kontakt@taenkteknologi.dk – så får vi dig tilføjet med det samme!

Mvh.

Foreningen Tænk Teknologi

Recent posts