Nyhedsbrev #4
Facebook-gruppe
Efter manglende respons på Slack-opslag og emails har vi måtte erkende, at Facebook er et bedre værktøj til at kommunikere og organisere os i 2019.
Derfor har vi oprettet en Facebook-gruppe til intern kommunikation.
Du finder den her!
“Jeg er ikke på Facebook! Kan jeg så ikke være med mere?”
Jo! Vi vil stadig være aktive på Slack - så det bliver ikke et krav at være på Facebook for at kunne være med i Tænk Teknologi ♥
“Jamen, jeg har liket jeres side, hvorfor er det ikke nok?”
Fordi vi ikke betaler Facebook for at booste vores opslag, så når vores beskeder kun ud til ca. 20% af dem der har liket siden ‘Tænk Teknologi’. Så hvis du vil være sikker på at få beskeder og kunne kommunikere med andre medlemmer så anmod om medlemskab i den nyoprettede gruppe.
Homo Technologicus: En tværfaglig undersøgelse af teknologi-begrebet
I løbet af efterået og vinteren afholder Tænk Teknologi en seminarrække omhandlende en tværfaglig undersøgelse af teknologi begrebet.
I denne seminarrække vil vi forsøge at række ud over gængse fortællinger om teknologi som noget der kun handler om maskinlæring, produktions- robotter og varmepumper. Med andre ord vil vi belyse de andre måder, som teknologi også er en del af vores liv og samfund på.
Ordet ’teknologi’ fylder meget både i den offentlige debat, ved middagsbordene og på uddannelsesinstitutionerne. Vi bruger tit udtryk som “teknologiske løsninger” og medierne skriver ting som: “Ny teknologi er mere end nogensinde lig med vækst”, mens vi alle håber på at “teknologien redder klimaet”.
Målet med seminarrækken er at skabe en tværfaglig samtale om teknologibegrebet, så vi kan udvide vores teknologiforståelse i fællesskab.
Du kan læse mere om de tanker, der ligger bag seminarrækken i den vedhæftede pdf. Har du idéer til interessante oplæg, så tøv ikke med at send en mail til kontakt@taenkteknologi.dk
Invitation til første oplæg:
Simon Enni om maskinlæring
Vi kan allerede nu invitere til første oplæg i seminarrækken, tirsdag d. 29/10 oktober 17-19!
Under titlen ”Hvad er maskinlæring, hvorfor forstår vi det ikke, og hvad kan vi gøre ved det?” vil Simon Enni, PhD-studerende ved Institut for Datalogi fortælle om hans forskning om maskinlæring.
Vi vil blandt andet komme ind på spørgsmålet om transperens, og undersøge hvordan vi bliver bedre til at forstå og diskutere konsekvenserne af at brugen af maskinlæring. Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2435108363374995/
Tak for sidst:
‘Lægeløfter i algoritmer’
Læs recap af hovedpointerne og se billeder fra aftenen på vores hjemmeside: